Site icon GeoCommunity.sk

Michal Gallay sa stal docentom

Michal Gallay

Ešte začiatkom júna mal Michal Gallay v Bratislave habilitačné konanie a o dva týždne neskôr bol schválený návrh na jeho vymenovanie za docenta v študijnom odbore Fyzická geografia a geoekológia.

V stredu 8. júna 2016 sa na pôde Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave (ďalej PriF UK) konala habilitačná prednáška Mgr. Michala Gallaya, PhD. na tému Lokálne modely priestorovej analýzy geografických údajov. 35 ročný Košičan obhájil habilitačnú prácu Krajinné rozhrania a ich digitálne modelovanie v geografickom výskume pred habilitačnou komisiou v zložení:

Vedecká rada PriF UK na svojom zasadnutí dňa 24. júna 2016 prerokovala a tajným hlasovaním schválila návrh na vymenovanie Michala Gallaya za docenta v študijnom odbore Fyzická geografia a geoekológia.

Michal Gallay sa narodil v roku 1981 v Martine a detstvo prežil vo Veľkom Krtíši. Vysokoškolské štúdium absolvoval v rokoch 2000 až 2005 na PriF UK v odbore geografia a kartografia, v špecializácii fyzická geografia a geoekológia ukončené obhajobou diplomovej práce na tému Automatické mapovanie potenciálnych zarovnaných povrchov (školiteľ: prof. RNDr. Jozef Minár, CSc.) a štátnou záverečnou skúškou. V roku 2010 úspešne ukončil doktorandské štúdium na School of Geography, Archaeology & Palaeoecology, Queen’s University Belfast v Spojenom kráľovstve obhajobou doktorandskej práce na tému Assessing alternative methods for acquiring and processing digital elevation data (školitelia Dr. Christopher D. Lloyd, Dr. Jennifer McKinley).

Michal Gallay od roku 2008 pôsobí ako vysokoškolský učiteľ vo funkcii odborný asistent v študijnom odbore Fyzická geografia na Ústave geografie Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Pozrite si prehľad projektov Ústavu geografie.

Jeho odborným zameraním sú:

Medzi jeho významné publikácie patria:
Exit mobile version