Geokomunitný portál vám prináša Geokomunita

Štatistické údaje a fotky z brnianskeho mapathonu

V Nigeri (department Magaria v oblasti Zinder) sme zmapovali 8 809 budov, 3,7 km² obytných oblastí, 8,43 km ciest. foto: Miloslav OfúkanýV stredu 29. marca 2023 sa na Geografickom ústave Prírodovedeckej fakulty Masarykovej univerzity uskutočnil mapathon hybridnou formou. Podujatie zorganizovali Missing Maps Brno a Geokomunita. Partnermi boli Missing Maps Slovakia, Missing Maps Olomouc a Lekári bez hraníc (Médecins Sans Frontiéres – MSF).

Podujatia sa zúčastnilo 42 osôb, z nich 26 v priestoroch ústavu a 16 online cez Zoom. Predstavenie mapovaného územia urobili Yaya Shagary (MSF koordinátor v Nigeri) a Jana Bauerová (MSF koordinátorka komunikácie projektu Missing Maps).

Účastníci mapathonu v priestoroch Geografického ústavu Prírodovedeckej fakulty Masarykovej univerzity.

Školenie 29 ľudí v JOSM viedli Daniel Kašík a Antonín Haas. Dvoch mapérov učil validovať Radim Štampach, ktorý mal aj všeobecnú prezentáciu o Missing Maps a OpenStreetMap.Účastníci mapathonu pripojení cez Zoom. foto: Miloslav Ofúkaný

V projekte MSF v Nigeri (department Magaria v oblasti Zinder) 39 dobrovoľníkov zmapovalo 8 809 budov, 3,7 km² obytných oblastí, 8,43 km ciest. Šesť validátorov skontrolovalo 22 úloh.

Predstavenie mapovaného územia urobili Yaya Shagary (MSF koordinátor v Nigeri) a Jana Bauerová (MSF koordinátorka komunikácie projektu Missing Maps). foto: Miloslav Ofúkaný

Pridaj komentár